Wat is glasfolie en raamfolie?

Ontdek waarom glasfolie

Wat is Glasfolie?

 

Glasfolie is een flinterdunne folie waarin gemetalliseerde moleculen zijn verwerkt die voor een hoge warmteweringinkijkwering of UV-wering zorgen. In welke hoeveelheid iets wordt geweerd, heeft te maken met de soort van metaal en de hoeveelheid die wordt gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld aluminium, chroom of nikkel zijn. Gemetalliseerde folies hebben een reflecterende eigenschap, waardoor licht wordt teruggekaatst en minder schadelijk zonlicht wordt doorgelaten.

Er bestaan diverse soorten glasfolie voor diverse doeleinden. De meest bekende glasfolie is de zon- en warmtewerende folie. Deze folie is leverbaar met of zonder spiegeleffect en is verkrijgbaar in diverse kleuren zodat ze altijd bij de gevel en stijl van uw bedrijfspand, kantoor of woonhuis past. Meer lezen>  over zon- en warmtewerende folie.

Hoe je schitteringen tegenhoud.

De meeste glasfolies hebben meerdere functies. Zo heeft UV-werende folie tevens zon- en warmtewerende eigenschappen en veiligheidsfolie tevens UV-werende eigenschappen. Door het aanbrengen van glasfolie kunt u niet alleen het hinderlijke zonlicht reduceren, ook kunt u de warmte van het zonlicht verminderen wat bijdraagt aan een prettiger werkklimaat. Bij gebruik van de juiste zon- en warmtewerende folie is de aanschaf van airconditioning zelfs overbodig! Lees meer> over energiebesparende folie.

 

Offerte aanvragen?

 

Glasfolie heeft vele voordelen.

Een voordeel van glasfolie is dat het daglicht normaal wordt doorgelaten, maar tegelijkertijd de hinderlijke schitteringen van zonlicht worden tegengehouden. De gordijnen kunnen op een zonnige dag dus open blijven waardoor het binnen overdag nooit meer donker is.

 

solar-brons-raamfolie-gebouw

Nog een voordeel van glasfolie is dat het onderhoudsvrij is en niet verkleurt zoals bij zonneschermen en gordijnen wel het geval kan zijn. Grote schoonmaak acties zoals het schoonmaken van (horizontale) lamellen en het wassen van gordijnen en vitrages is verleden tijd.

Waarom glasfolie niet beschadigd.

 

Doordat de glasfolie is voorzien van een krasvaste coating zal de glasfolie niet beschadigen en kunnen de ramen normaal gewassen worden, echter zonder borstel of schuurmiddel! We raden u aan op te passen voor zandkorrels, oude verharde rubberen raamwissers en andere scherpe gereedschappen die beschadigingen aan het glasfolie kunnen veroorzaken en adviseren u bovendien geen scherpe schoonmaakchemicaliën te gebruiken.

De glasfolie wordt meestal aan de binnenzijde van het raam aangebracht. De meeste glasfolies zijn leverbaar op een breedte van 1.52m en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gesneden en geïnstalleerd. Dit betekent dat de breedte c.q. hoogte van het te beplakken raam maximaal 1.50m mag zijn.

De meest voorkomende glasfolie waar wij mee werken en die wij een cijfer geven van een 9 qua prestaties kunnen wij wel leveren op een maat van 1.82cm breed.

Maar ook als uw ramen breder of hoger zijn kan de glasfolie worden aangebracht, het is daarbij echter wel noodzakelijk een naad toe te passen welke bij vakkundige installatie minimaal zichtbaar is. De zonwerende folie is ook te verkrijgen op een breedte van 1.82cm breed.

 

Wat is een thermische breuk?

Er zijn verschillende thermische breuken mogelijk. We zullen onze uitleg beperken tot uitsluitend hoe-en-wat; niet op welke manier een raam kan breken. Besef dat alles warmte absorbeert, wanneer zonnestralen op het oppervlak schijnen. Een donker oppervlak absorbeert meer warmte dan een licht oppervlak.

Dus als u glasfolie monteert, besef dan dat uw glasfolie de zonnestralen zal absorberen en ook uw raam zal warmer gaan worden. Wanneer de glasfolie te veel hitte absorbeert en het raam te warm wordt, zal de raam onherroepelijk breken.

Verschillende oorzaken.

Er zij veel verschillende oorzaken mogelijk.

A)

Glasfolie op een gedeelte van de ruit:

Als slechts een gedeelte van de ruit is afgeplakt, ( afhankelijk van de kleur ) bestaat de mogelijkheid dat de ruit zal breken. Het afgeplakte gedeelte zal warmte absorberen terwijl het blanke gedeelte geen warmte absorbeert. In tegenstelling tot het blanke gedeelte, zet het afgeplakte gedeelte uit door de warmte en krijgt een conflict met het niet uitgezette stuk. Een thermische breuk is dan een logisch gevolg.

B)

Te donkere glasfolie op een volledig afgeplakt ruit.

Ook hierbij kunnen problemen ontstaan wanneer de verkeerde glasfolie wordt toegepast. Normaliter kan een ruit uitzetten door warmteabsorbering, maar er is een grens. Donkere kleuren kunnen vreselijk veel hitte opnemen en zullen de ruit dus vele malen warmer maken dan normaal het geval is. Ook een risico.

C)

Een afgeplakte ruit die slechts gedeeltelijk warmte en zonnestralen opvangt.

Ook dit kan gevaarlijk zijn. U dient rekening te houden met eventuele boeiboorden, jaloezieen, brede sponningen en laaghangende overkappingen. Deze kunnen schaduw veroorzaken op de afgeplakte ruit. Een gedeelte van de ruit zal dan de warmte absorberen en uitzetten, terwijl het andere gedeelte niets doet. Problemen zijn dan dus mogelijk.

Geldt dat ook voor glasfolie of Solar Windowfilm?

Ja, zeer zeker. Bestudeer de technische specificaties van de glasfolie en maak dan pas een juiste keuze. Wilt u meer advies hierover dan mag u ons gerust bellen.

Wat is er aan te doen?

Laat u goed informeren bij uw leverancier ( indien zij dat kunnen  ). Belangrijk is dat u weet wat de risico’s zijn en de juiste glasfolie kiest. Uw leverancier dient deze problemen te kennen en moet u goed kunnen informeren over deze onderschatte zaken. Onthoud dat ook dubbel- en getint glas een grote rol spelen bij een juiste keuze.

King Glasfolies heeft op deze vragen de juiste antwoorden en kan u helpen de juiste keuze te maken. Bel ons en vraag om advies wanneer u de glasfolie voor een opdracht besteld, of beter nog: de glasfolie gewoon door ons laat monteren.

 

Offerte aanvragen?

OFFERTE NODIG?

Neem direct contact op!

 06-45 88 00 24

Alle voordelen

Voordelen van glasfolie
Energie besparing
Blokeer UV licht met 99%
Verminder warmte tot 75%
Verhoog de veiligheid
Inbraak preventie
Elegante look
Meer privacy
Verlaag airco kosten
Verlaag stook kosten
Verminder schittering
Interieur bescherming
Geen onderhoud

Ervaringen van onze klanten.

Bekijk hieronder enkele recensies van onze klanten.

Wij werken al een lange tijd met grote tevredenheid samen met peter. Aardige kerel, hij heeft zeker verstand van raamfolie.

Daniella

Een van de beste installatie service en reageren heel snel. Goede garantie en zeer professioneel. De raamfolie was erg mooi geplakt. toppie

Casper

King Glasfolies adviseert waar nodig en denken altijd met je mee. Hij heeft mij geholpen om inbraak tegen te gaan. Als je raamfolie wilt dan moet je bij peter zijn. echt een vakman.

Josefine

Onze partners

Bekijk hieronder onze partners waarmee we samenwerken.

raamfolie-suntek-windowfilms-glasfolie-suncontrol
3M-raamfolie-glasfolie-inbraakwerendefolie-veiligheidsfolie
Suntek window films raamfolie, waarom raamfolie werkt, glasfolie aanbregen.
raamfolie-kopen-glasfolie-specialist
lichtkoepel raamfolie-dakkoepel folie-lichtstraten folie
spiegelfolie-privacyfolie-anti-inkijk-folie
raamfolie-glasfolie-spiegelfolie-gebouw-privacyfolie
decoratiefolie-melkglasfolie-privacyfolie-gezandstraaldefolie

Wilt u meer informatie over Raamfolie? Spiegelfolie friesland, spiegelfolie groningen, spiegelfolie drenthe.

Voor meer informatie kunt u ons formulier in vullen of bellen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor raamfolie.

06 - 45 88 00 24

Heeft u een vraag? Bel direct!

Summary
Wat is glasfolie? Echt alles over raamfolies en glasfolies.
Article Name
Wat is glasfolie? Echt alles over raamfolies en glasfolies.
Description
Glasfolie is een flinterdunne folie waarin gemetalliseerde moleculen zijn verwerkt die voor een hoge warmtewering, inkijkwering of UV-wering zorgen. Er bestaan diverse soorten glasfolie. Bekijk welke soorten.