UV-werende raamfolie / sunblock folie

Geen verkleuring meer door UV straling.
UV-werende-raamfolie-Sunblock-folie

Hoe werkt Sunblock UV – werende raamfolie?

Waar gaat deze blogpost over:
 1. Geen verkleuring meer door UV straling.
 2. Wat zorgt nou eigelijk voor het verkleuringsproces?
 3. De vier belangrijke factoren van verkleuring zijn?
 4. Hoe vertraagt UV-werende raamfolie het vervagingsproces?
 5. Wat is UV-straling?
 6. Hoe is de straling van de zon opgebouwd?
 7. Verkleuringsbereik.
 8. UV-werende raamfolie vaak misleidend.
 9. Goeie oplossing gevonden.
 10. En nog even de voordelen van sunblock raamfolie.

Geen verkleuring meer door UV straling.

Verkleuring in etalages door UV-licht te blokkeren is nog niet zo makkelijk als iedereen denkt. Het blokkeren van UltraViolet licht is mogelijk. Maar is dit voor 100% de oorzaak van verkleuring? Reeds jaren wordt ons gevraagd naar de oplossing tegen het verkleuren van produkten in etalages.

En vaak wordt door installateurs de keuze gemaakt om een transparante raamfolie te plakken met een 99% UV-wering….zo staat er op de kleurenkaart. Maar klopt dit wel? Waarom blijken produkten na enkele maanden dan nog steeds te verkleuren.

Goede vraag. King Glasfolies heeft hiervoor alle beschikbare literatuur bestudeerd en zullen u dit uitleggen. Allereerst een paar bassisstellingen op een rij zetten.

 

Wat zorgt nou eigenlijk voor het verkleuringsproces?

 

Het verkleuren van materialen is afhankelijk van meerdere factoren. Zo ontstaat verkleuren door de zon, maar ook door de omstandigheden waarin de goederen zich bevinden. Denk aan klimaat, luchtvochtigheid, ouderdom en de kwaliteit van de kleurpigmenten.

UV werende raamfolie: Het spectrum van zonlicht bestaat uit 3 soorten Ultra Violette stralen, namelijk UV-A, UV-B en UV-C. De UV-B stralen zijn voor 40% verantwoordelijk voor verkleuring van materialen. Andere boosdoeners zijn kunstlicht (25%) en het klimaat (25%). De overige 10% is toe te schrijven aan bijvoorbeeld de kwaliteit van de kleurpigmenten, levensduur en vochtigheidsgehalte.

Het verkleuring proces is nooit helemaal tegen te gaan, wat u wel kunt doen is dit proces vertragen. Dit kunt u doen door UV-werende folie op uw ramen te laten installeren. Deze raamfolie is namelijk voorzien van metaalpigmenten die ervoor zorgen dat de verkleuring veroorzakende UV-stralen voor 99% worden weerkaatst.

De meest toegepaste UV werende raamfolie is een heldere folie die is voorzien van een laagje metaaldeeltjes met zon- en warmtewerende eigenschappen. De raamfolie weerkaatst de schadelijke UV-stralen en warmte, terwijl het zonlicht gewoon wordt doorgelaten. UV-werende raamfolie zijn uitermate geschikt voor o.a. etalages en winkels, maar ook voor kantoren, woningen e.d.

De vier belangrijke factoren zijn:

De vervaging van kleuren wordt door meer bepaald dan alleen de ultraviolette straling. Zoals u in ons diagram kunt zien zijn er vier belangrijke factoren die van invloed zijn.

De UV-straling is goed voor 40% van de oorzaak voor vervagingen veroorzaakt door de zon. Ook al lijkt dit best een groot deel, dan is het relatief nog steeds  een klein deel van het probleem. Alleen het UV-licht blokkeren is dus niet genoeg. De overblijvende 60% moet ook aangepakt worden om de vervaging te minimaliseren.

Het voordeel van UV werende raamfolie is dat het effectief beschermd tegen UV-licht en daarnaast ook nog eens de andere oorzaken aanpakt.

Offerte aanvragen

Hoe vertraagt UV-werende raamfolie het vervagingsproces?

In principe elimineren alle soorten raamfolies het UV-licht. Zelfs de heldere raamfolies filteren 99% van het UV-licht.

Laten we nogmaals het diagram bekijken. Het zichtbaar licht (groen) en de warmte (rood) beslaan beide een percentage van 25%. Samen is dit dus nog meer dan alleen de invloeden van het UV-licht.

De hoeveelheid licht en warmte die geëlimineerd wordt is afhankelijk van het type glasfolie die u kiest. De keuze hangt af van een tal van factoren die gerelateerd zijn aan de situatie. De adviseurs van King Glasfolies helpen u graag bij het maken van de juiste keuze om zodoende een folie te nemen die aan uw behoeften voldoet.

De 10% die staat voor overig in het diagram zijn oorzaken van vervagen waar we geen invloed op kunnen uitoefenen. Door deze 10% kunnen we het vervagings proces dus nooit helemaal een halt toe roepen, echter kunnen we het wel een flink stuk verminderen.

 

Wat is UV-straling?

 

UV-straling is, zoals alle vormen van straling, een zogenoemd elektromagnetisch verschijnsel. Straling kun je zien als energie die zich in de vorm van golven verplaatst.

Golven kun je karakteriseren met hun specifieke golflengte. UV-straling heeft een kortere golflengte dan zichtbaar licht. Straling met een korte golflengte heeft een hogere energie-inhoud dan straling met een lange golflengte. De golflengte wordt uitgedrukt in nanometers, symbool nm. Een nanometer is het miljardste deel van een meter.

Samenstelling zonlicht.

 

De straling van de zon is opgebouwd uit:

10 – 400 nm.: circa 4% UV-straling die we niet (direct) kunnen zien of voelen.

400 – 780 nm.: circa 52% zichtbaar licht met daarin de mix van alle kleuren van de regenboog. Dit zichtbare licht zorgt ervoor dat wij onze omgeving kunnen zien.

780 nm. – 1 mm.: circa 44% infraroodstralen die de huid en de spieren merkbaar verwarmen.

 

Verkleuringsbereik groter dan gewone raamfolie aankan.

 

Het UV-licht gedeelte dat verkleuring veroorzaakt is van 290Nm tot 400Nm. En nu komt het probleem. Uit onderzoek blijkt dat letterlijk alle fabrikanten van raamfolie slechts een gedeelte van het probleem spectrum gebruiken als testgebied. De testen die zij doen liggen tussen 290Nm en 370Nm (niet tot 400Nm!). En daarvan blijkt het resultaat 98 a 99% te zijn. Niet genoeg dus.

Als je weet dat het verkleuringsbereik hoger ligt, blijft er dus een gat open. Dat is het gedeelte van 370Nm tot 400Nm en dat zorgt dus nog steeds voor een deel van de verkleuring.

 

Sunblock raamfolie vaak misleidend.

 

Het lijkt er dan ook op dat folie fabrikanten het idee geven dat de desbetreffende raamfolie 99% uv-werend is, maar in feite de boel misleiden door gewoonweg 99% van een ander spectrum te meten.

Zelfs de overkoepelende organisatie als de International Windowfilm Assocation ( IWFA ) en de European Windowfilm Association ( EWFA ) ondernemen daar niets tegen.

Fabrikanten zeggen gewoon: “Wij meten tussen 290Nm en 370Nm en daarvan houden onze raamfolies 99% UV-licht tegen, mooi toch?”  Dat klopt; als je dat gedeelte meet en daarvan 99% blokkeert, tja, dan lieg je niet, maar ’t is Wel een beetje wazig…

 

Wij hebben toch een oplossing.

 

Aangezien wij wel het probleem toch wel serieus nemen, hebben wij onderzoek gedaan naar een oplossing voor de vele vragen naar een goede raamfolie die verkleuring door UV-licht tegenhoudt. Wij hebben daarvoor o.a. gesproken met het ICN. Dit is een onafhankelijk kennis instituut voor beheer en behoud van roerend cultureel erfgoed en onderzoekt musea.

Het ICN is onderdeel van het Ministerie van OCW. Deze instantie weet waar een raamfolie aan moet voldoen om het verkleuren door zonlicht van bijvoorbeeld schilderijen drastisch te verkleinen.

Met deze reeds opgedane kennis hebben wij een soort raamfolie in ons assortiment  die specifiek ontwikkelt is om 99% van het volledige spectrum dat verkleuring door UV-licht veroorzaakt te blokkeren.

Dat deze anders is vervaardigd, is wel duidelijk. De raamfolie weert geen zonnewarmte e.d. dan alleen UV-licht en is volledig transparant. UVP-152 raamfolie wordt zelfs aanbevolen door het ICN ( Instituut Collectie Nederland ).

Offerte aanvragen

 

Wanneer de zon ons thuis opzoekt.

 

Het probleem is simpel. Maar naar mate we ons in het onderwerp verdiepen, wordt de oplossing al gecompliceerder. Vooral door de vele mogelijkheden. We hebben in huis last van de zon en willen daar iets aan doen.

Hoe graag we ook zelf de zon opzoeken om ons in de warmte te koesteren, als diezelfde warmtebron ons thuis opzoekt, zouden we soms graag niet thuis zijn…

 

Bang voor verkleuring? UV-werende raamfolie.

 

De een is bang voor verkleuring van het binnenmeubilair, de ander vindt het te warm worden, of wil niet dat de cv in het hele huis afslaat omdat de centrale thermostaat in een kamer ontregeld wordt door zonnewarmte.

Weer een ander heeft last van de felle stralen die iemand nu eenmaal kunnen verblinden of het kijken naar een tv- of pc-scherm onmogelijk maken.

Tenslotte zijn er ook mensen die bij laaghangende zon niet willen zien dat hun ramen in de loop der tijd oud en bekrast zijn geraakt en aan vervanging toe zijn. Voorkomen is beter dan genezen, zo luidt het lievelingsgezegde van menige spuitelf.

Wie nog een huis moet bouwen, zou vooraf bouwkundige maatregelen kunnen treffen om het zonlicht en de warmte alleen daar toegang te geven tot het huis, waar dat gewenst is. Een overstek, zo’n brede overhangende dakrand, bekend van jaren dertig-woning-bouw, helpt bijvoorbeeld.

In het algemeen is buitenzonwering ( markiezen, rolluiken ) efficiënter dan binnenzonwering. Want buitenzonwering houdt zonnestralen tegen voordat ze het glasoppervlak raken.

Op die manier kunnen we bewerkstelligen dat slechts 12% van de zonne-energie naar binnen dringt. We vermijden eigenlijk het serre-effect. Bij binnenzonwering is niet te vermijden dat de zonnestralen voorbij het glas komen.

In deze editie kiezen we toch eerst voor de opsomming van enkele binnenoplossingen. Zoals bij zo veel zaken die de aankleding en decoratie van ons huis betreffen, komt dan de vraag op welke zonwering het beste bij onze woonsfeer past. En uiteraard ok wat past binnen de mogelijk afwijkende vensters of hoeken van onze woning en wat past binnen ons budget.

Zo zijn er bijvoorbeeld aluminium jaloezieën die functioneel en decoratief zijn en zorgen voor de gewenste lichtregeling. De lamellen zijn van aluminium en veelal verkrijgbaar in de breedtes 16, 25, 35, en 50mm.

Ook kunnen we kiezen voor houten jaloezieën. Deze hebben de zelfde functionaliteit als horizontale jaloezieën en zorgen ook voor een goede lichtregeling. Bovendien onderscheiden ze zich door hun rustige, warme uitstraling. De lamellen zijn verkrijgbaar in de breedtes 25, 35 en 50mm.

Tenslotte een type zonwering dat veelal wordt toegepast in banken, kantoren en bedrijfspanden maar dat prive-woningen ook een bijzonder eigen karakter kan geven dat is?

 

Onze UV-werende raamfolie.

 

Onze UV-werende raamfolie vermijdt verkleuring van kleding in een vitrine of van ons kostbaar interieur.

Van eventueel hinderlijke binnenkijkende buren hebben we geen last, diverse kostbare apparatuur wordt na het monteren van de raamfolie onzichtbaar voor ongewenste binnenkijkers. Lees meer> over onze privacy folies. Al onze privacyfolies zijn ook 99% uv-werend.

Nog even de voordelen van UV-werende folie op een rijtje:

 • Verkleuring van uw materialen (zoals tapijt, gordijnen, meubels, kleding e.d.) wordt vertraagt doordat de folie tot 99% van de schadelijke UV-B stralen weerkaatst.
 • Een prettiger werkklimaat door zon- en warmtewerende eigenschappen.
 • Uw uitzicht blijft gelijk, zowel van binnen naar buiten als andersom.

OFFERTE NODIG?

Neem direct contact op!

 06-45 88 00 24

Alle voordelen

Voordelen van glasfolie
Energie besparing
Blokeer UV licht met 99%
Verminder warmte tot 75%
Verhoog de veiligheid
Inbraak preventie
Elegante look
Meer privacy
Verlaag airco kosten
Verlaag stook kosten
Verminder schittering
Interieur bescherming
Geen onderhoud

Ervaringen van onze klanten.

Bekijk hieronder enkele recensies van onze klanten.

Wij werken al een lange tijd met grote tevredenheid samen met peter. Aardige kerel, hij heeft zeker verstand van raamfolie.

Daniella

Een van de beste installatie service en reageren heel snel. Goede garantie en zeer professioneel. De raamfolie was erg mooi geplakt. toppie

Casper

King Glasfolies adviseert waar nodig en denken altijd met je mee. Hij heeft mij geholpen om inbraak tegen te gaan. Als je raamfolie wilt dan moet je bij peter zijn. echt een vakman.

Josefine

Onze partners

Bekijk hieronder onze partners waarmee we samenwerken.

raamfolie-suntek-windowfilms-glasfolie-suncontrol
3M-raamfolie-glasfolie-inbraakwerendefolie-veiligheidsfolie
Suntek window films raamfolie, waarom raamfolie werkt, glasfolie aanbregen.
raamfolie-kopen-glasfolie-specialist
lichtkoepel raamfolie-dakkoepel folie-lichtstraten folie
spiegelfolie-privacyfolie-anti-inkijk-folie
raamfolie-glasfolie-spiegelfolie-gebouw-privacyfolie
decoratiefolie-melkglasfolie-privacyfolie-gezandstraaldefolie

Wilt u meer informatie over Raamfolie?

Voor meer informatie kunt u ons formulier in vullen of bellen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor raamfolie.

06 - 45 88 00 24

Heeft u een vraag? Bel direct!

Summary
Hoe werkt UV-werende folie en alles over Sunblock folie.
Article Name
Hoe werkt UV-werende folie en alles over Sunblock folie.
Description
Geen verkleuring meer door UV straling. Wat zorgt nou eigenlijk voor het verkleuringsproces? Hoe vertraagt UV-werende raamfolie het vervagingsproces? Wat is UV-straling? Specialist in glasfolie.