Alles over spiegelfolie en privacyfolie.

decoratiefolie-spiegelfolie-privacyfolie-spiegelfolie-doorkijk

Hieronder kunt u zien waar deze blogpost over gaat:

 1. Spiegelfolie doorkijk
 2. Welke spiegelfolie moet ik hebben?
 3. Hoe werkt reflecterende spiegelfolie?
 4. Hoe wordt reflecterende glasfolie vervaardigd?
 5. Spiegelfolie bestaat uit verschillende lagen
 6. Wat is spiegelfolie?
 7. Hoe maak ik spiegelfolie schoon?
 8. Hoe verwijder ik oude glasfolie?
 9. Spiegelfolie voor woning en bedrijfspand
 10. Anti – inkijkfolie
 11. Bekijk het filmpje over Etched glass raamfolie voor decoratie
 12. Decoratiefolie voor het maken van bedrijfslogo’s
 13. Glassdecoratie op Architecten-niveau

1. Spiegelfolie doorkijk.

Er bestaan verschillende soorten privacy folies.

Heldere, spiegelende folies die de inkijk van buiten naar binnen tot maar liefst 95% verminderen, terwijl uw zicht van binnen naar buiten hetzelfde blijft, gekleurde of donkergetinte folies en matte folies die zowel het zicht van buiten naar binnen als andersom verminderen.

Spiegelfolie noemen ze ook wel eens eenrichtingsspiegelfolie. Dit is de meest effectieve folie als het gaat om het verminderen van de effecten van overmatig zonlicht en verblinding. De reflecterende spiegelfolie wordt door ons geleverd in 3 verschillende soorten en kunnen bijna op alle type ramen gemonteerd worden.

Deze spiegelfolie wordt vaak gebruikt om de hoeveelheid zichtbaar licht en verblinding te verminderen die van invloed kan zijn op personeel dat op computers werkt en die hoofdpijn en productiviteitsverlies kan veroorzaken.

Een ander voordeel is de extra privacy die het overdag biedt, waardoor nieuwsgierige blikken worden geweerd en vertrouwelijke documenten veilig zijn. Deze spiegelfolie wordt nu vaak in een woonomgeving gebruikt als een privacy folie.

Spiegelfoie heeft bovendien zon- en warmtewerende eigenschappen en houdt tevens tot 99% van de schadelijke Ultra Violette stralen (die voor verkleuring van uw materialen zorgen) tegen. meer lezen> over verkleuring?

 

2. Welke spiegelfolie moet ik hebben?

 

In de regel raden wij de donkere folies aan voor ramen op het zuiden, waar de zon meer schijnt. Deze folie noemen wij Silver 20. Op het oosten gerichte ramen worden ’s ochtends blootgesteld, wanneer de zon laag staat en op het westen gerichte ramen in de middag als de zon hoog staat. Op het noorden worden ramen in het algemeen niet vaak aan zonlicht en warmte blootgesteld.

Houd er rekening mee dat de licht reflecterende folies ( silver 50 genoemd ) nauwelijks privacy bieden.

Wij leveren spiegelfolie tot een maximale breedte van 1,82 cm

Offerte aanvragen?

 

spiegelfolie-inkijk-privacy-folie-zonwerende

Het gebouw ziet er gewoon heel mooi uit met spiegelfolie.

3. Hoe werkt reflecterende spiegelfolie?

 

De aanwijzing staat in de naam. De spiegelfolie reflecteert overtollig zonlicht weg van het glas, waardoor het supereffectief is. Het stopt ook 99% van het UV-licht, waardoor uw kunstwerken, gordijnen en meubels niet verkleuren. Lees meer>  over UV-werende folie.

 

4. Hoe wordt reflecterende glasfolie vervaardigd?

 

De meeste tinten van glasfolie zijn gemaakt van lagen van verschillende materialen en de reflecterende folie is niet anders. Dit is wat residentiële en commerciële folies onderscheidt van autokleuren, aangezien autokleuren meestal gewoon gekleurde folies zijn.

 

5. Spiegelfolie bestaat uit de volgende lagen:

 

 1. “Harde” krasbestendige laag, voor duurzaamheid en onderhoudsgemak tijdens het reinigen van de ramen. ( afkorting HC = Hard coat laag )
 2. Hoge optische kwaliteit polyester, met anti-IR metaaldeeltjesafzetting
 3. Hoogwaardige PS lijmlaag
 4. SPT afkorting voor sputter glasfolie
 5. Deze glasfolie heeft een beschermende beschermlaag, wegwerpbaar na installatie

 

6. Wat is spiegelfolie?

 

Spiegelfolie is gewoon een andere naam voor reflecterende glasfolie. Het wordt veel gebruikt op kantoorvensters om extra privacy overdag te bieden.

De reflecterende kwaliteit van de glasfolie biedt ook verschillende niveaus van privacy bij gebruik op ramen aan de buitenkant.           Hoe donkerder de glasfolie, hoe meer de glasfolie reflecteert en hoe meer privacy hij zal bieden.

Het privacy – effect werkt echter alleen overdag.

 

7. Hoe maak ik spiegelfolie schoon?

 

Nadat King Glasfolies het glasfolie heeft geïnstalleerd moet er minimaal 7 dagen gewacht worden met het wassen van de ramen. Daarna dient er rekening gehouden te worden met het reinigen van de ramen aan de zijde waar de glasfolie geïnstalleerd is.

De glasfolie is voorzien van een krasvaste coating maar voorzichtigheid is geboden, aangezien onkundig gebruik van reinigingsmiddelen en zandkorrels de krasvaste coating onherroepelijk kunnen beschadigen.

Het gebruik van milde zeepsoorten en zachte gereedschappen is aanbevolen. Het is raadzaam om de desbetreffende glazenwassers van het pand op de hoogte te brengen van de aangebrachte glasfolie.

Hierdoor kunnen zij hun werkwijze indien nodig, aanpassen zodat de levensduur van de glasfolie gewaarborgd blijft. Bij goed onderhoud kan de glasfolie na 15 jaar er nog net zo mooi uitzien als de eerste dag van montage.

Ik heb in 2005 mijn eigen woning beplakt met glasfolie en het ziet er nu nog steeds als nieuw uit.

 

8. Hoe verwijder ik oude glasfolie?

 

Glasfolie verwijderen dat kan natuurlijk altijd. Wat ik gemerkt heb is dat het wel een beetje aan de kwaliteit van de glasfolie ligt of het er wel of niet makkelijk afgaat. Maar de glasfolie kan er natuurlijk altijd vanaf gehaald worden. Het is vaak wel een rot klusje. Lees hieronder hoe u de folie verwijderd.

King Glasfolies werkt met professionele glasfolies. Deze glasfolies zijn vaak in een geheel te verwijderen. Pulk aan de rechter hoek van het raam de glasfolie los tot je een stukje folie met twee handen kan vastpakken. Belangrijk:

Trek de glasfolie vlak langs het raam naar beneden en niet naar je lichaam toe. ( anders kan het raam breken )  trek de glasfolie nu schuin naar beneden naar het midden van het raam. Doe het zelfde met de linker hoek en eindig in het midden.

Nu kan je met een links rechts beweging de glasfolie in zijn geheel naar beneden trekken. Nu heeft u de glasfolie verwijderd. MAAR de lijmlaag zit er nog op. Deze gaan wij ook verwijderen. Spuit het raam in met water met daarin een beetje dreft. ( dit werkt perfect ). Laat het even intrekken. De lijmlaag is nu een beetje slap geworden.

Pak een raamschraper en duw de lijmlaag met de raamschraper er af.

Let op!   De raamschraper is heel scherp.  Pas op dat u het raam niet beschadigd want het raam is niet krasvast.  En als laatste heb je hele oude glasfolies van een bouwmarkt die vaak van mindere kwaliteit zijn. In principe gaan deze op dezelfde manier maar zullen steeds breken of u kunt maar hele kleine stukjes verwijderen.

Neem de tijd voor deze glasfolies en verwacht niet dat je zo klaar bent. U kunt voor deze moeilijk te verwijderen folies ook een föhn gebruiken. Doe voorzichtig en zorg dat het raam niet te heet word. Lukt het nu nog niet? dan kunt u mij altijd bellen voor advies.

Is er een garantie?

Onze reflecterende spiegelfolies worden geleverd met een garantie van 10 jaar bij montage aan de binnenkant van het raam, maar de folies gaan veel langer mee. En wij geven 5 jaar garantie bij montage aan de buitenkant van het raam.

spiegelfolie-doorkijk-privacyfolie-melkglas-folie

9. Spiegelfolie voor woning en bedrijfspand.

 

U kunt kiezen uit spiegelfolie, gekleurde, donkergetinte of matte folies, welke uw gebouw tevens een bijzondere uitstraling geven. Om een goed resultaat te krijgen is het bij de spiegelende folies noodzakelijk dat het in de af te schermen ruimte donkerder is dan daar buiten.

Ook kunt u privacy folie gebruiken om doorkijk tussen verschillende ruimtes te voorkomen.

De spiegelfolie is een folie waarmee u dus kunt bepalen wat mensen wel en niet kunnen zien. De mate van privacy wordt uiteraard bepaald door de keuze van het type privacy folie.

 

10. Anti – inkijkfolie

 

Anti – inkijkfolie is er voornamelijk op gericht het zicht van buiten naar binnen te belemmeren, c.q. te beperken. In iedere ruimte, waarbij het niet wenselijk is dat er naar binnen gekeken wordt, vindt deze glasfolie een toepassing. Houdt ongewenste inkijk tegen. Geeft een optimaal effect tegen geringe kosten.

Er zijn 3 specifieke uitvoeringen:

 1. Gematteerde glasfolie voor inkijk-en uitzichtbelemmering.
 2. Lichtdichte glasfolie.
 3. Spiegelende glasfolie voor inkijkbeperking met onbelemmerd uitzicht.

Om een goed resultaat te krijgen moet de lichtsterkte in de af te schermen ruimte minder zijn dan daar buiten.

Afhankelijk van de uitvoering worden de volgende eigenschappen verkregen:

 • Houdt ongewenste inkijk tegen
 • Breekt hinderlijke lichtschittering af
 • Is Infra-Rood licht werend ( zonne warmte )
 • Is Ultra-Violet licht werend ( verkleuring )
 • Verfraait het glas
 • Geeft een optimaal effect tegen geringe kosten

Kortom: gewoon glas wordt privacy glas, waardoor het voor toepassing in de volgende situaties uitermate geschikt is voor:

 • Kantoren, fabrieken en musea
 • Moderne woon-eenheden, laagbouw en bungalows
 • Ziekenhuizen, dokters-, tandarts- en
 • Ambulances, bedrijfsbussen en overige limousines
 • Computers- en opslagruimten
 • Controlekamers, video- en studioruimten
 • kappers en schoonheidssalons
 • Sport en fitnessruimten
 • Supermarkten en warenhuizen

Offerte aanvragen

 • Dit zijn de type’s anti – inkijkfolie waar wij geregeld mee werken.
 • Mat wit
 • Mat grijs
 • Mat brons
 • Mat zilver 80
 • Etched glass folie
 • Opaque wit
 • Opaque zwart

 

11. Ontdek onze raamfolie voor decoratie.

 

Raamfolie is uitermate geschikt voor decoratieve doeleinden zoals bijvoorbeeld interieur design. Uw kantoor, de entree van uw bedrijf, uw etalage, scheidingswanden of badkamers, de toepassingen zijn eindeloos. Het gebruik van raamfolie voor decoratie voegt een nieuwe dimensie toe aan elke ruimte. In principe zijn alle mogelijke kleuren motieven te realiseren.

En met decoratieve raamfolie zijn de kosten slechts een fractie in vergelijking bij het gebruik van gezandstraald, geslepen of geëtst glas.

Nog meer voordelen van decoratiefolies zijn dat deze vrij eenvoudig kan worden gewijzigd wanneer u een andere look of effect wenst. Ook kan met het gebruik van decoratiefolie een prachtige geëtste uitstraling gecreëerd worden, direct op elk gewenste locatie.

Bij de traditionele manier van glas zandstralen is het noodzaak om het glas te verwijderen en later weer terug te plaatsen. Tevens is het motief dan uiteraard blijvend.

De raamfolie voor decoratie is een onderhoudsvrije en vingerafdruk bestendige folie die zorgt dat het licht zich zacht en elegant verspreid waardoor een rustige elegante sfeer wordt gecreëerd.

Hieronder in het filmpje kunt u zien hoe deze Etched Glass folie wordt aangebracht en de uitstraling er van na montage. Het ziet er dus echt geweldig uit. Bekijk hieronder het filmpje.

 

 

 

12. Decoratiefolie voor het maken van bedrijfslogo’s.

 

De etchd glass privacy folie is uitermate geschikt voor het maken van bedrijfslogo’s of allerlei andere toepassingen waarbij u geschreven teksten of zelfs afbeeldingen op glas afgebeeld wilt hebben. In principe kan elk gewenste tekst of motief uitgesneden worden.

Vraagt u gerust aan onze adviseur wat de mogelijkheden zijn en deze zal u graag advies geven in het maken van de juiste keuze. U kunt vrijblijvend advies inwinnen bij ons team door gebruik te maken van ons contact formulier. Wilt u liever telefonisch contact dan kunt u ons natuurlijk ook bellen.

 

13. Glassdecoratie op Architecten-niveau.

 

Eens in de zoveel tijd ontstaan er nieuwe en innoverende ideeën. Zo ook nu op het gebied van gezandstraald glas effect glasfolie. Bekijk hieronder  onze 9 unieke patronen, speciaal ontworpen voor deze tijd.

Nooit meer pellen en geen gepeuter

Daar waar iedereen patronen snijdt uit de zelfklevende etch-folie en daarna pelt, weet hoeveel werk het is. Bekijk het filmpje hierboven. Met de 9 soorten glasfolie die wij hieronder tonen hebben wij geen last meer van het aanbrengen van het patroon, terwijl sommige delen nog aan de aplicatietape blijven plakken tijdens het verwijderen van de appli-tape.

Met deze glasfolie heeft u geen last meer van hinderlijke mensen die aan de opgeplakte decoraties ‘peuteren’. Deze glasfolie geeft een ruimtelijk effect, terwijl privacy blijft. Uw scheidingswanden of loopgangen worden ineens modern. 

privacyfolie-decoratiefolie-glasdecoratie-scheidingswand

Glaswand met privacyfolie H30 Honeycomb

 

muraglass-decoratiefolie-privacyfolie

C30 Circles

decoratiefolie-privacyfolie-anti inkijk folie

W30 Waves

decoratiefolie-privacyfolie-

D30 Dash

decoratiefolie-privacyfolie-glasdecoratie-

l30 illusion

anti inkijk folie-privacyfolie-decoratiefolie

S30 Squarer

glasdecoratie-privacyfolie-spiegelfolie

RP30 Rice Paper

privacyfolie-geen-inkijk-meer-spiegelfolie

TS30 Textured Squares

glassdecoratie-decoratiefolie-privacyfolie

VB30 Vertical Blinds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze glasfolies zijn volledig glashelder en bevatten perfect geprinte patronen die niet verkleuren of geel worden na verloop van tijd. Ook blokkeren deze glasfolies 99% van het UV-licht. Bovendien voldoen deze glasfolies aan brandklasse M1.

 

Op Architecten niveau

 

Vooral Architecten zijn blij met deze nieuwe soorten glasfolie, omdat deze patronen bewust zakelijk, modern, tijdloos en neutraal zijn. Perfecte toepassingen zijn dan ook te vinden in het zakenlijke circuit zoals winkels, trappenhallen, kantoren, wacht- en vergaderruimten, etc.

 

raamdecoratie-folie-Privacy-folie-spiegelfolie

OFFERTE NODIG?

Neem direct contact op!

 06-45 88 00 24

Alle voordelen

Voordelen van glasfolie
Energie besparing
Blokeer UV licht met 99%
Verminder warmte tot 75%
Verhoog de veiligheid
Inbraak preventie
Elegante look
Meer privacy
Verlaag airco kosten
Verlaag stook kosten
Verminder schittering
Interieur bescherming
Geen onderhoud

Ervaringen van onze klanten.

Bekijk hieronder enkele recensies van onze klanten.

Wij werken al een lange tijd met grote tevredenheid samen met peter. Aardige kerel, hij heeft zeker verstand van raamfolie.

Daniella

Een van de beste installatie service en reageren heel snel. Goede garantie en zeer professioneel. De raamfolie was erg mooi geplakt. toppie

Casper

King Glasfolies adviseert waar nodig en denken altijd met je mee. Hij heeft mij geholpen om inbraak tegen te gaan. Als je raamfolie wilt dan moet je bij peter zijn. echt een vakman.

Josefine

Onze partners

Bekijk hieronder onze partners waarmee we samenwerken.

raamfolie-suntek-windowfilms-glasfolie-suncontrol
3M-raamfolie-glasfolie-inbraakwerendefolie-veiligheidsfolie
Suntek window films raamfolie, waarom raamfolie werkt, glasfolie aanbregen.
raamfolie-kopen-glasfolie-specialist
lichtkoepel raamfolie-dakkoepel folie-lichtstraten folie
spiegelfolie-privacyfolie-anti-inkijk-folie
raamfolie-glasfolie-spiegelfolie-gebouw-privacyfolie
decoratiefolie-melkglasfolie-privacyfolie-gezandstraaldefolie

Wilt u meer informatie over Raamfolie? Spiegelfolie friesland, spiegelfolie groningen, spiegelfolie drenthe.

Voor meer informatie kunt u ons formulier in vullen of bellen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor raamfolie.

06 - 45 88 00 24

Heeft u een vraag? Bel direct!

Summary
Lees hier alles over spiegelfolie en privacyfolies.
Article Name
Lees hier alles over spiegelfolie en privacyfolies.
Description
Welke spiegelfolie moet u hebben. Hoe werkt reflecterende spiegelfolie en hoe wordt reflecterende glasfolie vervaardigd. Spiegelfolie voor woningen en bedrijfspanden. Decoratiefolie voor het maken van bedrijfslogo's. Glasdecoratie op Architecten-niveau.