Autoruiten tinten

getinte-autoruiten-auto-ramen-tinten

Autoramen blinderen / Autoruiten tinten

Autoruitfolie / Autoruiten blinderen

Getinte autoruiten:  Naast het leveren en plaatsen van alle soorten glasfolie voor bedrijven en particulieren, kunt u bij ons nu ook terecht voor het tinten van autoruiten. Ons team van specialisten werkt professioneel en accuraat zodat u zeker weet dat het blinderen van uw autoramen (Getinte autoruiten) op de juiste manier gebeurt. Niet iedereen is gecharmeerd van getinte autoruiten.

Daarom is auto glasfolie ook in een neutrale kleurstelling verkrijgbaar. Deze ‘onzichtbare’ glasfolie heeft exact dezelfde eigenschappen, zoals hitte- en UV-wering. Om het proces soepel te laten verlopen dient u auto schoon aangeleverd te worden, zowel van binnen als van buiten.  Wij geven vijf jaar garantie op verkleuren, loslaten en mat slaan. King glasfolies staat voor kwaliteit!

getinte-autoruiten-autoramen-tinten-blinderen

Glasfolie voor autoramen.

 

De glasfolie voor autoramen is een gelaagd polyester folie die op het ruitoppervlak wordt aangebracht. De ene zijde van de autoruitfolie kleeft zodat het op het autoraam bevestigd kan worden, terwijl de andere zijde van de autoraamfolie van een krasbestendige coating is voorzien.

getinte-autoruiten-autoramen-tinten-blinderen

Autoruit folie aanbrengen.

 

Glasfolies in het algemeen zijn ontworpen om de energie van de zon te verminderen. Het aanbrengen van autoruitfolie op autoramen heeft vele voordelen. We zullen er een paar noemen. Het blijft koeler in uw auto zodat de airconditioning op een lagere stand gezet kan worden. Vervelende schitteringen van de zon die u het zicht ontnemen tijdens het autorijden op zonnige dagen wordt enorm gereduceerd.

Verblinding bij een laaghangende zon of reflectie op het wegdek behoord nu ook tot het verleden net zoals de verblindende koplampen van tegemoet komend verkeer die ‘s nachts voor irritatie en gevaar kunnen zorgen. Ook beschermd onze autoruitfolie tegen vroegtijdige verkleuring van leder, vinyl, stoffen, kunstof en andere materialen die in het interieur verwerkt zijn. Naast al deze praktische voordelen voegt het natuurlijk ook stijl en klasse toe en een stukje privacy.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende glasfolie tinten beschikbaar. Welk type het best gebruikt kan worden hangt af van verschillende factoren zoals hoeveel licht het moet doorlaten, de structuur van het glas, voor welk doeleinde u het gebruikt  en niet het minst belangrijk de regelgeving die bij wet geregeld is.

 

Wetgeving omtrent autoruiten tinten:

 

Zoals bij velen bekend is moet uw auto voldoen aan de wetgeving wat betreft de lichtdoorlaatbaarheid van u autoramen. Dit geld alleen voor de voorruit en de voorportieren, deze ruiten moeten minimaal 55% licht doorlaten. De overige autoruiten mogen zo donker getint zijn als u wilt mits er een rechter buitenspiegel op het voertuig zit. 50% is toegestaan. Officieel moet uw auto voldoen aan de Europese wetgeving, wat inhoudt dat de ruiten een lichtdoorlaatbaarheid moeten hebben van 70%.

Dit geldt voor de voorruit en voorportieren maar omdat deze waarden moeilijk te meten zijn i.v.m. omgevingslicht en weersinvloeden wordt er door de politie een marge van 20% gegeven. Dat wil zeggen dat ruiten gemeten door de politie minimaal 50% licht doorlaten. Dit is door de politie zelf vastgelegd.

De RDW heeft sinds 1 mei 2009 de keuringseisen verscherpt wat betreft lichtdoorlaatbaarheid. De voorportieren en voorruit dienen nu bij keuring 55% licht door te laten. Dit is nog 5% meer dan dat de politie eist.

King Glasfolies gaat dus voor die 55%, wij proberen een glasfolie aan te brengen die dicht bij de 55% komt maar er niet overheen gaat, dit om onnodig bekeurde klanten te krijgen.  Dit doen we door eerst het originele glas te meten met onze eigen Tintmeter en dan aan de hand van onze ervaring en een meetwaardelijst te bepalen welke tint erbij gezet mag worden. Wilt u niet onze adviezen opvolgen dan is dat geheel voor eigen risico.

Controles van de politie:

De politie voert controles uit op getinte autoramen en het toepassen van glasfolie op uw autoruit. Dit kunnen gerichte acties zijn maar zij kunnen u ook uit het verkeer pikken en u verzoeken om mee te werken aan een controle.  Mocht dit gebeuren dan moet de politie zich ook houden aan vastgestelde procedures.

getinte-autoruiten-autoramen-tinten-blinderen

Is een procedure niet goed uitgevoerd dan kunt u natuurlijk altijd bezwaar maken. De politie moet zich houden aan de volgende richtlijnen:

  • De tintman moet voor iedere meting gekalibreerd worden, dit dient bij iedere ruit opnieuw te gebeuren.
  • De agent dient het raam op 3 plaatsen te meten en daar het gemiddelde van te nemen.
  • Er moet gemeten worden, er mag dus niet bekeurt worden op een schatting of een vermelding als een onnodig voorwerp of iets dergelijks onzinnigs.
  • Te donkere ruiten worden gezien als 1 delict en er mag dus maar 1x het bedrag (€90,-) voor gerekend worden. In het verleden is ons ter oren gekomen dat iedere ruit afzonderlijk bekeurd werd, dus 2 voorportieren te donker is 2x €90,-  Dit mag dus absoluut niet en als u in dit geval hier bezwaar tegen maakt wordt u in uw gelijk gestelt.

 

Voordelen getinte autoramen:

 

Getinte autoruiten hebben een aantal voordelen. Zo zijn waardevolle spullen in uw auto minder goed zichtbaar en kunt u prettiger naar buiten kijken, zonder uw ogen dicht te hoeven knijpen op een zonnige dag. Daarnaast houdt de glasfolie bij een eventuele aanrijding het glas bij elkaar zodat u geen last heeft van gevaarlijk in het rondvliegende glassplinters. King Glasfolies werkt met ongeveer 12 verschillende tinten variërend van licht naar zeer donkere tinten.

 

Kwaliteit

 

De kwaliteit van het eindresultaat hangt uiteindelijk af van de persoon die de glasfolie monteert. Onze glasfolie monteur heeft 16 jaar ervaring in het tinten van autoruiten. Bij montage wordt gebruik gemaakt van SUNTEK WINDOWFILMS.

Onze monteur is “SUNTEK” gecertificeerd. Vanuit dit oogpunt zorgt hij er voor dat alle ruiten zonder luchtbellen en kreukvrij uit één stuk getint worden, volgens de wettelijke normen van 55% lichtdoorlaatbaarheid.

Een auto met getinte ramen ziet er geweldig uit en biedt vele voordelen.

Maak nu snel een afspraak door ons contact formulier in te vullen.

OFFERTE NODIG?

Neem direct contact op!

 06-45 88 00 24

Alle voordelen

Voordelen van glasfolie
Energie besparing
Blokeer UV licht met 99%
Verminder warmte tot 75%
Verhoog de veiligheid
Inbraak preventie
Elegante look
Meer privacy
Verlaag airco kosten
Verlaag stook kosten
Verminder schittering
Interieur bescherming
Geen onderhoud

Ervaringen van onze klanten.

Bekijk hieronder enkele recensies van onze klanten.

Wij werken al een lange tijd met grote tevredenheid samen met peter. Aardige kerel, hij heeft zeker verstand van raamfolie.

Daniella

Een van de beste installatie service en reageren heel snel. Goede garantie en zeer professioneel. De raamfolie was erg mooi geplakt. toppie

Casper

King Glasfolies adviseert waar nodig en denken altijd met je mee. Hij heeft mij geholpen om inbraak tegen te gaan. Als je raamfolie wilt dan moet je bij peter zijn. echt een vakman.

Josefine

Onze partners

Bekijk hieronder onze partners waarmee we samenwerken.

inbraakwerendefolie-inbraakvertragendefolie-doorvalbeveilligingfolie-veiligheidsfolie-kinderopvang
suntek-windowfilms-glasfolie-suncontrol-purmerend
3M-raamfolie-glasfolie-inbraakwerendefolie-veiligheidsfolie
Suntek window films raamfolie, waarom raamfolie werkt, glasfolie aanbregen.
glasfolie suncontrol en glasfolie nederland hoe werkt raamfolie
inbraakwerendefolie-doorvalbeveilligingfolie-veiligheidsfolie-raamfolie-aanbrengen
spiegelfolie-privacyfolie-anti-inkijk-folie
glasfolie binnenaanzicht met zonwerende folie is ook uv werende
decoratiefolie-melkglasfolie-privacyfolie-gezandstraaldefolie

Wilt u meer informatie over Raamfolie?

Voor meer informatie kunt u ons formulier in vullen of bellen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor raamfolie.

06 - 45 88 00 24

Heeft u een vraag? Bel direct!