Doorvalbeveiliging folie / Veiligheidsfolie

Deze raamfolies worden veel toegepast in de kinderopvang.
Doorvalbeveiliging folie en alles over Veiligheidsfolie Normen

Hieronder kunt u zien waar deze blogpost over gaat:

 1.    Hoe houd veiligheidsfolie de scherven bij elkaar
 2.    Veiligheidsfolie een stuk goedkoper dan gelaagd glas
 3.    Al onze veiligheidsfolies zijn 99% UV-werend
 4.    Veiligheidsfolie voor productie ruimtes
 5.    Doorvalbeveiliging folie testcertificaat
 6.    5 Tips over kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang
 7.    Wat is de EN-12600 2(B)2 test?
 8.    Veiligheidsfolie Norm
 9.    Wat laat die Norm zien?
 10.   Plaatsingseisen Norm
 11.   Hoe maak ik met veiligheidsfolie mijn ramen veiligheidsglas
 12.   Eigenschappen veiligheidsfolie

En als laatste nog even alle voordelen van veiligheidsfolie op een rijtje.

         1. Doorvalbeveiliging folie en Veiligheidsfolie

                       houd scherven bijeen.

 

Veiligheidsfolies zijn uiterst taaie en transparante folies en hebben als doel het raam te versterken en de scherven en splinters bijeen te houden in geval van ruit breuk. Het glas zal wel breken, maar de scherven en splinters worden door de sterke folie en de krachtige lijmlaag bijeengehouden, waardoor het gevaar voor rondvliegende glassplinters wordt beperkt.

De sterke lijmlaag zorgt namelijk voor een zeer goede hechting van de folie op het glas en geeft het glas geen enkele kans om los te komen van de folie bij geval van breuk.

De iets dikkere soort veiligheidsfolie wordt gebruikt om inbraak en vandalisme te voorkomen. Door het laten installeren van deze veiligheidsfolie op uw (etalage)raam wordt het doorbreken van het glas dusdanig vertraagd of kan zelfs voorkomen worden.

Inbrekers en vandalen hebben het meestal voorzien op gemakkelijke doelen, maar door deze folie is “hit and run”niet meer mogelijk.

 

2. Veiligheidsfolie een stuk goedkoper dan gelaagd glas.

 

Veiligheidsfolie voldoet aan dezelfde eisen als gelaagd glas, maar is een stuk goedkoper. Door het laten aanbrengen van veiligheidsfolie wordt het “ontsieren” van uw pand of woning met rolluiken of tralies bovendien overbodig.

Er bestaan zelfs veiligheidsfolies die zo sterk zijn dat het glas zelfs bij terroristische aanslagen of bomexplosies bij elkaar wordt gehouden. Deze veiligheidsfolies zijn opgebouwd uit verschillende lagen, waardoor een extreem sterke folie ontstaat.

Het glas zal bij terroristische aanslagen en bomexplosies door de folie bij elkaar gehouden worden zodat er geen gevaar bestaat voor rondvliegende glasscherven.

Deze folies noemen wij inbraakwerende folies. Lees meer>   over inbraakvertragende folies en bekijk het filmpje en zie hoe sterk onze inbraakwerende folies zijn.

Veiligheidsfolie Norm en doorvalbeveiliging folie voor kinderopvang

3. Al onze veiligheidsfolies zijn 99% UV-werend.

Veiligheidsfolie bevat bovendien een UV-filter die tot 99% van de schadelijke Ultra Violette stralen tegenhoudt. Deze UV-werende folie noemen wij ook wel sunblock folie of UV-block folie. Wilt u meer lezen over UV-werende folie.

Wanneer naast veiligheid tevens inkijk- en warmtewering een belangrijke rol spelen, bieden wij u de mogelijkheid deze eigenschappen te combineren. De veiligheidsfolie wordt in deze gevallen voorzien van extra lagen die zowel warmte, kou en inkijk reduceren. In dit geval slaat u twee vliegen in een klap.

4. Veiligheidsfolie voor productie ruimtes.

Veiligheidsfolie is uitermate geschikt voor o.a. woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen, scholen, gymzalen, kinderdagverblijven als doorvalbeveiliging, maar ook voor ruimtes waar voedingsmiddelen worden opgeslagen (zodat glassplinters niet in het voedsel terecht kunnen komen).

Offerte aanvragen

5. Veiligheidsfolie testcertificaat.

Onze veiligheidsfolies worden geleverd met certificaat. Deze veiligheidsfolies zijn volgens strenge Europese normen getest en voldoen aan de hoogste eisen. Voor de veiligheidsfolies ‘ter voorkoming van lichamelijk letsel’ is er het EN12600 certificaat. Wilt u hier meer over weten? bel ons gerust.

6.    5 Tips over kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang.

Tip.1  Glas in ramen en deuren.

Draadglas is niet geschikt voor letsel veiligheid omdat men zich na het breken van het glas toch nog aan de scherven kan bezeren. Draadglas is alleen veiligheidsglas in de zin van brand: het houd langer vlammen en rook tegen. De volgende soorten glas helpen wel om letsel te voorkomen.

Veiligheidsfolie Norm en doorvalbeveiliging folie en inbraakwerende folie

Tip. 2   Gehard glas.

Dit glas is ongeveer vijf maal zo sterk als gewoon glas van dezelfde dikte. Bij breken valt het uit elkaar in kleine stukjes (zoals bijvoorbeeld een autoruit), die geen diepe wonden kunnen veroorzaken.

Gehard glas is dus ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken, zoals tochtdeuren en buitenpuien. Omdat na de breuk een gat ontstaat, moet gehard glas niet worden toegepast op plaatsen waar dat gevaarlijk kan zijn, zoals bij balustrades.

Tip. 3  Gelaagd glas.

Dit glas bestaat uit twee of meer lagen glas, die met elkaar zijn verbonden door een transparante en onzichtbare tussenlaag van kunststof. Het grote voordeel van gelaagd glas is dat er geen stukken uitvallen als het breekt. Die kunststof tussenlaag houdt alles bij elkaar.

Gelaagd glas is dus wel veiliger, maar niet sterker dan gewoon glas. Overigens kan dit wel maar dan noemt men het gehard gelaagd glasGelaagd glas is aan te bevelen voor balkonruiten en op al die plaatsen waar er een grote kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen.

Tip. 4  Kunststof plaatmateriaal.

Dit materiaal kan dienen als veilige beglazing. Vooral polycarbonaat leent zich hier goed voor: het is uitzonderlijk sterk en vrijwel onbreekbaar. Zelfs voor gebogen vlakken is het uitstekend te gebruiken.

Kunststoffen zijn een uitstekende mogelijkheid op plaatsen in en om het huis waar gehard glas niet veilig genoeg is, bijvoorbeeld balustrades. King Glasfolies heeft ook een speciale folie voor kunststof lichtstraten / dakkoepels / lichtkoepel. Lees meer>

Veiligheidsfolie doorvalbeveiliging voor kinderopvang

Tip. 5  Doorvalbeveiliging voor kinderopvang.

Veiligheidsfolie wordt geplakt op gewoon glas. Bij breuk van het glas worden de scherven, net als bij gelaagd glas, door het folie bij elkaar gehouden. Het grote voordeel van veiligheidsfolie is dat het over het bestaande (aanwezige) glas kan worden aangebracht.

Ramen in kinderdagverblijven moeten tot een hoogte van 120 cm boven de vloer voorzien zijn van veiligheidsglas of veiligheidsfolie of op veilige wijze zijn afgeschermd. Dit geldt ook voor ramen bij speelvlonders of speelhuizen. In dit geval dient 120 cm opgeteld te worden bij de hoogte van de vlonder of de vloer van het speelhuis.

Op plaatsen waar grofmotorisch spel plaatsvindt, dient een hoogte van tenminste 140 cm te worden aangehouden. Hiermee wordt voorkomen dat kinderen door ramen kunnen vallen of gewond raken doordat ramen worden ingegooid.

7. Wat is de EN-12600 2(B)2 test?

Omdat het gebruik van gewoon glas in gebouwen een groot risico op verwondingen met zich meebrengt, wordt er tegenwoordig steeds vaker veiligheidsglas toegepast.

Verzekeringsmaatschappijen en ARBO diensten staan hier zelfs op. Dit glas moet dan voldoen aan een NEN-norm; een classificering die aangeeft of het glas voldoet aan de gewenste sterkte bij glasbreuk. Deze NEN-norm heet: NEN-12600 2(B)2.

Deze is bedoeld om ervoor te zorgen dat het toegepaste glas (1): een dusdanig sterkte heeft dat personen zich niet kunnen verwonden aan glasscherven van het desbetreffende glas wanneer het zou breken. En (2): bij elkaar gehouden wordt wanneer dit breekt, zodat grote en kleine glasscherven niet in etenswaren terecht kunnen komen (denk aan de voedselverwerkende industrie).

8. Veiligheidsfolie Norm.

Wat is de NEN EN-12600 Norm?

De NEN-12600 Norm zelf, bestaat uit meerdere veiligheidsklasse waar veiligheidsglas getest en beoordeelt wordt op de schokbestendigheid en de breukwijze. Wij zullen hier uitsluitend de klasse beschrijven die belangrijk is voor de toepassing waarover we het hebben: het voorkomen van lichamelijk letsel. Dan hebben we het over klasse 2(B)2. Volmondig is de testnorm dus: NEN-12600 2(B)2. 

Er wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde slinger-impact, wat inhoudt dat er een slinger (een dubbele band op een velg) van 50KG, vanaf een hoogte van 450mm wordt losgelaten richting het glas. Zo kan de impact van een menselijk lichaam het beste nagebootst worden.

9. Wat laat die Norm zien?

De eerste ‘2’ in de code ‘2(B)2’ staat voor het Impactniveau 2 op het glas (de hoogte waarvan de slinger wordt losgelaten en het glas raakt). In dit geval dus 450mm. De ‘B‘ staat voor de breukwijze; de manier waarop het glas breekt.

Bij deze Breukwijze B moet het glas op een vastgestelde manier breken, zodat het aantal glasfragmenten of de glasscherven op hun plek blijven en dat er dus geen bijzondere messcherpe losse delen ontstaan. Zo is de kans op verwondingen zeer beperkt.

Het laatste cijfer, de ‘2’ in de klasse ‘2’(B)’ staat voor het eindresultaat na de glasbreuk. Zo kan en mag er een gat of scheur ontstaan in het glas, maar moet dan wel aan bepaalde criteria voldoen.

Deze criteria luidt dat een gat of scheur niet dusdanig mag zijn dat er een ronde kogel of bal van 76mm doorsnede doorheen kan.

Wanneer het glas deze tests doorstaat, is het gecertificeerd en voldoet het aan de NEN-EN 12600 2(B)2 Norm en is dus uitstekend toepasbaar voor het gebruik in ( kinderdagverblijven en gebouwen ) bij glas vanaf de grond tot een hoogte van 120cm en in de voedselverwerkende industrie ter voorkoming van lichamelijk letsel door glasbreuk en glassplinters.

10. Nog even dit.

Nu kunnen we het glas laten voldoen aan de gewenste Norm, maar we moeten de constructie waar het glas in zit, ook niet vergeten. De plaatsingseisen noemen we dat. Dit moet ook voldoen aan een bepaalde Norm. Houd deze eisen altijd goed in de gaten, zodat u weet wat u waar kunt monteren.

11. Maak met veiligheidsfolie uw ramen veiligheidsglas.

Monteer op bestaand glas veiligheidsfolie 100 micron of 175 micron dik en u heeft veiligheidsglas met de juiste Norm. Bestaande gebouwen en fabrieken hebben vaak standaard enkel glas i.p.v. veiligheidsglas.

 Moet dit dan allemaal vervangen worden met gelaagd glas? Nee hoor. Enkel glas kan perfect voorzien worden van veiligheidsfolie. King Glasfolies monteert deze veiligheidsfolie.

Met deze glasheldere veiligheidsfolie in combinatie met het bestaande glas voldoet het weer aan de NEN-EN 12600 2(B)2 Norm.

Offerte aanvragen

12. Eigenschappen veiligheidsfolie.

 • Maakt gewoon glas 10-20 maal sterker.
 • Houdt gebroken glas bijeen.
 • Werkt brand preventief.
 • Heeft een lange levensduur.
 • Voorkomt rondvliegende glasscherven.
 • Werkt inbraakvertragend en- preventief.
 • Is voorzien van een schoonmaak bestendige anti-kraslaag.
 • Is optisch zuiver glashelder.
 • Geeft veel veiligheid tegen lage kosten.

 Nog even de voordelen van veiligheidsfolie op een rijtje:

 • beperkt gevaar voor rondvliegende glassplinters bij ruitbreuk omdat de folie uw raam versterkt en voor schervenbinding zorgt.
 • inbraak en vandalisme kunnen door het laten aanbrengen van veiligheidsfolie vertraagd of voorkomen worden.
 • veiligheidsfolie voldoet aan dezelfde eisen als gelaagd glas, maar is een stuk goedkoper.
 • verkleuring van uw materialen (zoals tapijt, gordijnen, meubels, kleding e.d.) wordt tegengegaan doordat de folie tot 99% van de schadelijke Ultra Violette stralen tegenhoudt.
 • de raamfolie is tevens leverbaar met inkijk en zon- en warmtewerende eigenschappen.
 • onze raamfolies voldoen aan de NEN-EN 12600 2(B)2 Norm

OFFERTE NODIG?

Neem direct contact op!

 06-45 88 00 24

Alle voordelen

Voordelen van glasfolie
Energie besparing
Blokeer UV licht met 99%
Verminder warmte tot 75%
Verhoog de veiligheid
Inbraak preventie
Elegante look
Meer privacy
Verlaag airco kosten
Verlaag stook kosten
Verminder schittering
Interieur bescherming
Geen onderhoud

Ervaringen van onze klanten.

Bekijk hieronder enkele recensies van onze klanten.

Wij werken al een lange tijd met grote tevredenheid samen met peter. Aardige kerel, hij heeft zeker verstand van raamfolie.

Daniella

Een van de beste installatie service en reageren heel snel. Goede garantie en zeer professioneel. De raamfolie was erg mooi geplakt. toppie

Casper

King Glasfolies adviseert waar nodig en denken altijd met je mee. Hij heeft mij geholpen om inbraak tegen te gaan. Als je raamfolie wilt dan moet je bij peter zijn. echt een vakman.

Josefine

Onze partners

Bekijk hieronder onze partners waarmee we samenwerken.

raamfolie-suntek-windowfilms-glasfolie-suncontrol
3M-raamfolie-glasfolie-inbraakwerendefolie-veiligheidsfolie
Suntek window films raamfolie, waarom raamfolie werkt, glasfolie aanbregen.
raamfolie-kopen-glasfolie-specialist
lichtkoepel raamfolie-dakkoepel folie-lichtstraten folie
spiegelfolie-privacyfolie-anti-inkijk-folie
raamfolie-glasfolie-spiegelfolie-gebouw-privacyfolie
decoratiefolie-melkglasfolie-privacyfolie-gezandstraaldefolie

Wilt u meer informatie over Raamfolie?

Voor meer informatie kunt u ons formulier in vullen of bellen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor raamfolie.

06 - 45 88 00 24

Heeft u een vraag? Bel direct!

Summary
Alles over doorvalbeveiliging folie kinderopvang en veiligheidsfolie Normen.
Article Name
Alles over doorvalbeveiliging folie kinderopvang en veiligheidsfolie Normen.
Description
Hoe houd veiligheidsfolie de scherven bij elkaar. 5 tips over kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang. Veiligheidsfolie voor productie ruimtes en hoe maak ik met veiligheidsfolie mijn ramen veiligheidsglas.